Morris Law utmanar den konservativa advokatbranschen

En intervju med Martin Taranger

Morris Law är en advokatbyrå som har, sen de startade 2014, vuxit från 3 till 30 personer. De vill förändra en konservativ advokatbransch samtidigt som de ska leverera tjänster av högsta kvalité. Företagets motto är ”Let’s rethink business law” och deras värdeord är ”transparancy”, ”efficiency”, ”excellence” och ”mindfulness”. Något som är viktigt för Morris Law är att kontoret speglar deras motto och värdeord samt att såväl kunder som medarbetare känner sig välkomna till kontoret.

Hos Morris Law har man slagit samman det bästa ur ett aktivitetsbaserat arbetssätt och från fasta platser. När man stiger in hos Morris Law möts man först av en välkomnande lobby och bakom lobbyn finns arbetsplatserna. Miljön bryter mot det traditionellt hierarkiska och personalen sitter i ett öppet kontorslandskap, oavsett vilken befattning man har på byrån. Kontoret är utformat med fasta arbetsplatser. För att skapa dynamik var det viktigt att skapa en öppen miljö men samtidigt är man medveten om behovet att arbeta ostört och har skapat tysta utrymmen i anslutning till de öppna.

Runt varje arbetsplats finns det träramar fyllda med kork, filt och speglar för att skapa variation men även ljuddämpning. Träramarna finns även till för att skapa en gräns mellan kontorsplatserna, konferensrummen, loungemöbler samt receptionsdisken.

På övervåningen finns mötesrum, lunchrum, kök och även en stor takterrass. Övervåningen ger Morris Law kapacitet till att bjuda in större grupper till exempelvis kundevent eller seminarium.

Med Morris Laws inbjudande lobby, deras öppna landskap med träramar som skapar gränser, med deras arbetsrum och deras övervåning som möjliggör exempelvis kundevent så har de skapat en spännande miljö där medarbetarna själva kan välja möteslokaler och arbetsrum efter behov. Detta ger ett förtroendegivande intryck för besökare och kunder samtidigt som de utmanar den konservativa advokatbranschen.