Led förändringen – tillåt känslor

”Det måste finnas utrymme för att få prata, känna efter och reflektera. Våga öppna upp för de känslomässiga processerna som en förändring startar. Vi är alla människor, glöm inte bort det”

Emotionell Intelligens – en förutsättning för att lyckas i arbetslivet

Experter inom HR-branschen anser att nyckeln till framgång i arbetslivet kan vara emotionell intelligens (EQ). För att kunna leda på rätt sätt och förstå sina medarbetare, krävs en ökad medvetenhet och en målinriktad utveckling av sitt EQ. Om de flesta medarbetarna har ett högre medvetande kring sitt EQ så är det garanterat en framgångsfaktor för företaget.

Agilt – öppnar upp för möjligheter

I ett bolag där affärsidén är helt unik på marknaden så behöver arbetsmiljön främja kreativitet hos medarbetarna. Hos Zenuity som utvecklar mjukvara för framtidens självkörande bilar jobbar de agilt med en bra balans mellan autonomi och ett ledningsstyrt arbetssätt.

Våga ta beslut utifrån din erfarenhetsbank

Komplexiteteten som finns i dagens samhälle är att de många beslut som vi behöver ta inte längre går att analysera på ett logiskt sätt. I arbetslivet dras många mellan två paradoxer där vi ska vara kreativa och innovativa samtidigt som våra beslut i många fall måste redovisas på ett logiskt sätt och gärna med statistik och affärsresultat. Men hur fattar vi beslut och vad påverkar vår beslutsförmåga?

Så här behåller du ditt fokus i arbetet

Fokus och koncentration påverkas av många olika psykologiska funktioner och förmågor. Det som är bra är att du kan utveckla dessa och på så sätt öka din koncentration och behålla ditt fokus i exempelvis dina arbetsuppgifter. Även en bra arbetsmiljö kan främja ditt fokus och din inlärningsprocess. Här följer lite grundläggande information för att du ska förstå hur du kan förbättra ditt fokus.

Aktivitetsbaserat – energiboost eller energitapp?

Deras främsta mål med att börja arbeta aktivitetsbaserat var att få bättre samverkan och öka tillgängligheten mellan de olika avdelningarna. Men med ökad tillgänglighet kände vissa sig mindre effektiva och det upplevde istället ett energitapp. Örebro bostäder pratade mycket med medarbetarna om hur man kan hantera förändringar och stöttade alla medarbetarna där de befann sig.

Lekfulla ytor förbättrar den sociala arbetsmiljön

Det hårda arbetet inom trivsel och miljö har gett resultat. Med rätt förutsättningar kan verksamheten drivas på ett produktivt sätt samtidigt som medarbetare får chansen att utvecklas och ha roligt på jobbet.

Skapa ett lyckat gå-möte

En trend som börjar sprida sig i västvärlden är att ha gå-möten. Det har varit populärt i några år i USA och forskning påstår att du blir både mer kreativ, en bättre lyssnare och mera produktiv. Dags att implementera gå-möten på din organisation!

Dåligt arbetssätt eller bara dåliga vanor?

Är du noggrann med att utvärdera ditt arbetssätt och ständigt på jakt efter nya metoder? Suveränt, men för att göra plats för nya innovativa idéer och arbetssätt så behöver man först fundera över sina dåliga vanor.

Fördjupa dig i arbetsmiljöfrågor här

Det finns många bra sidor som delar med sig av sin kunskap om arbetsmiljö och kontorsfrågor. Här följer en lista med värdefulla länkar som vi rekommenderar att besöka om ni söker efter mer information och inspiration.